Hoe kan ik een ICC aanvragen?

Het is mogelijk uw huidige nog geldige Klein Vaarbewijs om te zetten in een nieuw exemplaar. Of u nu nog beschikt over een oud papieren model dat minder goed leesbaar is geworden, of liever het nieuwe model wilt hebben omdat het ICC daar meteen in geïntegreerd is. In alle gevallen kunt u uw oude document bij Vamex (Vaarbewijs- en marifoon examens) inleveren en een nieuw document aanvragen.

Vanaf 1 januari 2010 zijn alle nieuw afgegeven Klein Vaarbewijzen (of Groot Pleziervaartbewijzen) aangepast aan de internationale ICC-standaard. Waardoor u automatisch in het bezit bent van een ICC.

Het aanvraagformulier voor een omzetting van het Klein Vaarbewijs kunt u hier bij Vamex aanvragen. Hier vult u alle gevraagde gegevens in en klikt u op "Verzenden". Dan zal Vamex uw formulier binnen enkele dagen aan u toesturen.

De kosten van behandeling van de aanvraag en afgifte van een omzetting naar een nieuw model Klein Vaarbewijs zijn door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat vastgesteld en bedragen € 20,-(prijswijzigingen voorbehouden).

Heeft u nog vragen dan kunt u ons bellen op +31 (0)50 8200 200